Limbă

Limbă

Atractii turistice

Biserica Domneasca Sf. Nicolae

in imediata apropriere de Restaurantul Domnesc

Biserica Domneasca din Curtea de Arges este ctitoria lui Basarab I (1310 – 1352), finalizata in 1352, in cadrul resedinței voievodale. Biserica, monument in cruce greaca inscrisa, de tip complex, este una din cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii romanesti medievale, fiind cea mai veche ctitorie voievodala din Țara Romaneasca.

Manastirea Curtea de Arges

la 15 minute de Restaurantul Domnesc

Manastirea a fost construita de Neagoe Basarab (1512 – 1517) pe locul vechii mitropolii care dateaza din 1359. Pictura interioara, realizata de zugravul Dobromir, a fost terminata in 1526, in timpul domniei lui Radu de la Afumati. Reparata de cateva ori, biserica a fost restaurata (1875 – 1886) de arhitectul francez Andre Lecomte du Nouy, discipol al lui Eugene Viollet-le-Duc, care i-a adus si unele modificari care au diminuat valoarea istorica a monumentului.

Fantana Mesterului Manole

la 10 minute de Restaurantul Domnesc

In apropierea manastirii se afla fantana mesterului Manole, constructorul legendar al manastirii, eroul mai multor balade populare. Legenda spune ca mesterul Manole pentru a opri daramarea peretilor si-a zidit in zidurile manastiri sotia. In locul unde s-a prabusit mesterul Manole a aparut un izvor, fantana mesterului Manole. Se spune ca sunt zile in care de la Fantana lui Manole se vede cum un abur alb stralucitor se urca spre fostul spital al manastirii.

Cetatea Poienari

at 15 minutes from Restaurant

Cetatea de la Poenari este situata pe un varf abrupt, la intrarea in Cheile Argesului. Cetatea dateaza de la inceputul secolului al XIV-lea, fiind refacuta de domnitorul Vlad Tepes la mijlocul secolului al XV-lea. Cetatea Poenari a fost resedința secundara a lui Vlad Țepes, fiind construita ca post de fortareața contra otomanilor. Are o forma alungita cu 5 turnuri, 4 rotunde si unul prismatic. Zidurile au 2-3 metri grosime.